nter>

Pages

Sunday, 8 July 2012

Bagaimana Untk Sentiasa Bersemangat?




                                               
                                                   X Bersemangat !!!!

Anda selalu hidup dalam keadaan sugul, monyok , tak bersemangat? Jum! Ika akan kongsikan sedikit tips untuk kita sentiasa dalam keadaan bersemangat!

Kalau nak dikatakan, dalam dunia ini semua manusia pasti ada masalahnya tersendiri. Tak ada lah orang yang tak pernah ada masalah seumur hidup mereka. Kan? Ika pown ada masalah ugak hehe. Untuk menjadikan diri kita ni lebih bersemangat, janganlah kita pandang kepada masalah-masalah yang kita lalui.

Koorang mesti akan merasa 'down' denagn tak semena-mena !
Jadi,pandanglah kepada penyelesaian masalah."Macam mana nak selesaikan masalah aku ni??""

Dengan cara menanyakan apa masalah yang kita hadapi, sedikit sebanyak akan membuatkan minda korang tu bekerja keras untuk memberikan idea-idea bagi menyelesaikan masalah2 tersebut !

Macam-macam idea , ilham dan saranan akan terkeluar lepastu tu . Korang kena tenang , cool , dan calm down seboleh2nya..

Idea-idea tersebut boleh korang gunakan untuk menyelesaikan masalah koorang waktu tu..

Ingat !!

Elak memikir masalah.
Elak mengomen masalah.
Elak merasa sakit hati sebab dilanda masalah.

*Tapi tumpukan fikiran 100% sepenuhnya kepada penyelesaian masalah. Kita akan lebih bersemangat nanti ! 

Keajaiban akan berlaku selepas itu. #TrustMe :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...