nter>

Pages

Sunday, 11 December 2011

Cara2 Tambah Lagu Dalam Blog



      Hari ini Ika nak ajar koorang macam mane nak tambah lagu dalam Blogger koorang.Mula2 koorang pergi kat web nie http://www.musicdumper.com/.Then,koorang boleh cari lagu kat atas tu die ade tulis (Type in artis or song title here).Ini Ika bagi contoh Ika pilih lagu Price Tag.
        Then,die akan keluar macam nie kan?.Lepastu koorang tekan yg Ika bagi contoh tu dalam bulat koorang klik.Kemudian,dia akan keluar macam gambar di bawah nie

                                Akhir Sekali,koorang copy code yang Ika contoh dalam bulat tu.

Cara2  Untuk pasang masuk ke dalam Blog

Log in> Design> Add Gadget> Html/JavaScript

Paste Kod koorang tadi di ruang Html tuh..

Dah Siap! SAVE

Pergi tengok kat Blog koorang ade x lagu tu? KALAU X ADE PILIH LAGU LAIN

                                        SELAMAT MENCUBA


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...